2014. december 3., szerda

"ARANYOS" AJÁNDÉKOK


Az arany színű ajándék nemcsak karácsonykor elegáns, bármilyen alkalomra remek választás.
A teljesség igénye nélkül felsorolunk  néhány terméket, melyek garantáltan arany színűek. A Facebookon Nasi-Ajándék felhasználónál a hozzájuk tartozó képeket is meg lehet nézni az "aranyos élelmiszerek" elnevezésű albumban.

Kávék:  Arany fekete, Dallmayr Gold, Tchibo Gold, Café Blend Gold, Café Tradition, Eduscho Wiener Extra, Nescafé Gold

Dobozos csokik, desszertek: Hamlet Assortment arany dobozos, Rovelli Tentazioni desszertválogatás, Rausch World of chocolates kincsesláda, Elit Gourmet Dragee, Candy D Dragee Coctail, Ferrero Rocher

Szeletes és táblás csokik: Twix, Cadbury Wispa Gold, Ferrero Rocher 4 db-os, Bonbonetti Elegance manduladarabos, Ritter Sport Olympia, Zentis Marzipan, Stühmer Melódia, Szerencsi Retro

Egyéb csokik, cukrok: Párizsi kocka, Haribo gumimaci, euro/pénzérme csokitallér, Solidarnosc kockák

Alkoholok: Bacardi Gold (rum), Strongbow Gold (cider), BB Arany Cuveé (pezsgő),  Captain Morgan Spiced Gold (rum), Mozart Gold (krémlikőr)

Egyéb: Gold Fishli szezámmagos kréker


Most, hogy megvannak a termékek és kiválasztottuk melyiket szeretnénk a csomagba tenni, már csak a megfelelő alapot kell kiválasztani és gyakorlatilag kész is az ajándékunk.

1. TASAK

A legegyszerűbb módja, ha beletesszük egy arany színű tasakba. Ez kicsit úgy tűnik, mintha hamar le szerettük volna tudni az ajándékozást, de a gondos szemlélő észreveheti benne a koncepciót. Minden passzol mindennel!




 


2.  TÖLCSÉR

Apróbb ajándékoknak (sál,csoki, mini üveges pezsgő...stb.) mutatós megoldás lehet a kartontölcsér.  Partikellékes boltban beszerezhető kisebb nagyobb változatokban. Szükség lesz még hozzá celofánra és gyors- vagy lassú:))))))))) masnira.





3. DOBOZ

Már a Mikulás csomagoknál előkerült a sütisdoboz. Ez itt is tökéletes, pláne, hogy szinte minden színeben kapható, így éppenséggel aranyban  is. Az elkészített darabok karácsonyi hangulatúak, de a girland helyett szalaggal is át lehet kötni.Termékeink méretétől függően lehet állítva vagy fektetve is használni, egy baja van, hogy a befogadóképessége eléggé korlátozott. Ennek a tartalma: 200 g-os Tchibo Gold kávé, mini üveges pezsgő, 2 db Zentis Marcipánkenyér, 4 db-os Ferrero Rocher és 2 db óriás aranytallér csokiból.






Másik változata, ha papír helyett fémdobozba tesszük. Nem mondom, hogy elegánsabb, mert szerintem ez a fényes kartondoboz is jól mutat, viszont mindenképpen strapabíróbb.



4. KOSÁR

Arany színű kosarat elég nehéz beszerezni. Nem mondom, hogy lehetetlen, csak ember legyen a talpán, aki ennyire elszánt. Jobban elterjedtek az arany színű bádog kaspók, ami jó alternatíva.
Én viszont a legegyszerűbb megoldást választottam és csak azért sem arany színű alapba tettem, hanem fehérbe. Így lett egy fehér-arany ajándékkosár. Mint láthatjátok játszadoztam kicsit a masnikkal,összekombináltam a fehéret az arannyal. Mindenki engedje szabadjára a fantáziáját. A végeredmény egyszerűen nem lehet rossz, legfeljebb egyedi, bármit is találtok ki!








2014. december 2., kedd

RENDHAGYÓ AJÁNDÉKOK MIKULÁSRA 1.

Ezeket a csomagokat azoknak ajánljuk, akik a hagyományos zacskók helyett valami izgalmasabbat szeretnének.

1. Tölcsér

1. lépés: a tölcsér és édességek beszerzése

A tölcsér egyszerű papírcsákó, amit bármelyik partikellék boltban beszerezhetünk. Mivel Mikulásra lesz, célszerű piros színűt venni, de tulajdonképpen fiúknak kék v. zöld is jó, esetleg arany v. ezüst színű. 
Van kisebb nagyobb, matt vagy fényes változatban, így még válogathatunk is. Ára sem borsos (100-200 Ft), sőt tán még olcsóbb is, mintha vennénk egy ív kartont a hobbiboltban, ráadásul a hajtogatás idejét meg is takarítjuk.

Ajánlott édességek: szeletes csoki, golyó- kocka alakú csokik, külön becsomagolt cukorák, kisebb csokifigurák, nyalóka, golyórágók, müzliszeletek.

Gyakorlatilag bármi az "ömlesztett" zacskós cukor és drazsé, gumicukor és táblás csoki kivételével.
Ezen kívül kisebb plüssöket, játékokat, matricát, tollat, radírt is beletehetünk.

2. lépés: a tölcsér feltöltése

 A szerzeményeket tetszés szerint belepakoljuk a tölcsérbe.

3. lépés: csomagolás

Ez a legmacerásabb rész. A forma jellegéből adódóan némi koncentrációra van szükség, mert eléggé billeg. Ha van segítség, vegyük, igénybe. Ekkor állíva is be tudjuk csomagolni, egyébként pedig fektessük óvatosan (nehogy kifolyjon a tartalma)  az asztalta/ágyra  a celofán közepére és úgy tekerjük körbe. Egy nem túl vastag szalaggal kössük meg a tetejét és kész is. Én egy hűtőmágnest kötöttem dísznek a külsejére, de ezt lehet csokifigurával vagy mini plüssel is helyettesíteni. A kerámiát nem ajánlanám, mert az könnyel eltörhet.
Csizmába, fellógatott zokniba is bele lehet állítani.


 
2. Doboz

Mennyi mindenre jó a süteményes doboz? Például Mikulás csomagnak is tökéletes. A muffinos doboz belsejét eltávolítjuk és máris kapunk egy nagy rakodóteret, ahol sok finomság kényelmesen elfér. De plüsst, bögrét is beletehetünk. Itt is célszerű pirosat választani. Az én kedvencem ez a fehér pöttyös, mely bohokás hangulatot áraszt, így nem kérdés, hogy a Mikulás nap csak vidáman végződhet.






A sima piros kicsit hagyományőrzőbb, de a pöttyös csíkossal kombinálva is érdekes hatást kelt.



 3. Bögre

Ez a verzió annyira nem újszerű. A boltok polcain számos márka bögrés Mikulás csomagját meg lehet találni. De, ha nem akarjuk, hogy a márka logója elrontsa az összképet, készítsük el a sajátunkat. Itt is a piros, fehér és ezek kombinációjára támaszkodjunk.Mint már előbb is látható volt, idén a pöttyökre kattantam rá, méghozzá a piros alapon fehérre, "Minnie Egeres" dizájnra, ezért persze, hogy bögréből is van egy ilyenem:)




Sima piros bögrét talán egyszerűbb beszerezni. Azt még nem írtam, de szerintem mindenki rájött magától, hogy minnél alacsonyabb a bögre fala, annál jobban mutatnak benne a termékek, mert ekkor még talán látszódik is belőlük valami.:)




És végül nézzük meg, hogy néz ki mindez csíkosban.



A bögre ajándék elhagyhatatlan kelléke a sétabot/sétapálca nyalóka. Jól mutat a - többnyire - piros-fehérbe burkolt Mikulások mellett és az egyszínű bögréhez - legyen az sima fehér, piros - is jól passzol.


4. Kosárka

Bármilyen kisebb méretű négyzetes, téglalap alakú vagy füles kosár szóba jöhet. Édességgel, plüssel is kombinálhatjuk. De, mint ahogy én is csináltam, ráragasztottam egy kivágott Télapó rajzot és azzal tettem alkalmivá.